כניסה
למנויות
צרו קשר

מרק אורז עם עדשים של כרמית

מרק אורז עם עדשים שהוא ארוחה שלמה לימים שפחות בא לנו להתעסק עם בישולים מורכבים אך בא לנו להנות מהצלחות מפוארות wink

 

רכיבים:

בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

1.5 כוסות עדשים

1/4 כוס אורז

תיבול: 

כפית חוויא'ג, 

כפית כמון,

מלח, פלפל ופפריקה.

***תמיד מומלץ להשרות את העדשים, זה לא חובה אך זה בהחלט יתרון!
 
 
אופן ההכנה:

מתחילים בטיגון הבצל עם כף שמן ובמידת הצורך נוסיף מים לאידוי הבצל. נוסיף שום ואת העדשים. 

נתבל ונוסיף מים לפי רמת הסמיכות הרצויה, נבשל חצי שעה ואז נוסיף את האורז ונבשל עוד כ 10 דקות עד שמתרכך האורז.

 
כיצד נתייחס?
כל 2/3 כוס קטניה זו מנת חלבון, כל חצי כוס אורז זו מנת פחמימה. כמובן אין אפשרות להפריד ונחשב הכל יחד, לדוגמא:
אם אני רוצה 3 מנות חלבון ומנת פחמימה אז זה 2 כוסות של 3 מנות החלבון (2/3*3=2) ועוד חצי כוס של מנת הפחמימה = 2.5 כוסות.
למנה וחצי חלבון ומנת פחמימה = כוס + חצי כוס.
בהתאם לרמת הסמיכות של המרק גדלה הכמות מכיוון שמדובר במרק ויש תוספת של הנוזלים.
להאמין. לפעול. להגשים.